Họ tên | Mai Huỳnh Cang | ||
---|---|---|---|
Năm sinh | 1983 | Giới tính | Nữ Chưa cập nhật |
Học hàm | Năm được phong | ||
Học vị | Tiến sĩ | Năm đạt được | |
Công việc hiện nay | |||
Chức vụ hiện tại | |||
Đơn vị | Đại học Nông lâm TPHCM |
# | Năm tốt nghiệp | Nơi đào tạo | Chuyên ngành đào tạo |
---|---|---|---|
1 | 2005 | Đại học Nông lâm TPHCM | Công nghệ thực phẩm |
2 | 2006 | Đại học Montpellier 2, Pháp | Công nghệ Thực phẩm |
3 | 2014 | Đại học ULB, Bỉ | Công nghệ Hóa |
# | Thời gian công tác | Vị trí công tác | Nơi công tác | Lĩnh vực công tác |
---|---|---|---|---|
1 | 2006 - 2017 | Giảng viên | Đại học Nông lâm TPHCM | Bộ môn Công Nghệ Hóa |
# | Năm | Nơi công bố | Tên công trình | Loại công trình | Tác giả |
---|---|---|---|---|---|
1 | 1996 | In Grain Drying in Asia, Champ, B.R., Highley, E. and Johnson, G.I., Ed., ACIAR Proceedings No. 71: 362-366 | Development of a pilot ultrafiltration for Vietnamese fruits valorisation in a perspective of teaching and industrial application. WBI–B11 project report, Brussels, Belgique. | Hội nghị quốc tế | Truong, V., Phan, H.H., Nguyen, V.X., Nguyen, H.T. and Vuong, T.T.( |
2 | 2010 | WBI–B11 project report, Brussels, Belgique. | Impact of limited drying on Momordica cochinchinensis Spreng. aril carotenoids content and antioxidant activity. In Proceedings of Euro-Drying 2013. | Hội nghị quốc tế | Mai HC, V. Truong, F. Debaste |
3 | 2012 | In Proceedings of the 20th international congress of chemical and process engineering, (CHISA-20), August 2012, (abstract and oral presentation), Praha, Czech Republic. | Impact of limited drying on Momordica cochinchinensis Spreng. aril carotenoids content and antioxidant activity. Research Poster presented in the International Conference of Euro-Drying 2013, Paris, France. | Hội nghị quốc tế | Mai, H.C., Le, H.M., Truong, V., & Debaste, F. |
4 | 2013 | J Food Eng 118 (4): 358-364. ISSN 0260-8774 | Impact of limited drying on Momordica cochinchinensis Spreng.aril carotenoids content and antioxidant activity. J Food Eng 118 (4): 358-364. | Tạp chí quốc tế | Mai HC, Truong V, Haut B, Debaste F. |
5 | 2013 | Research Poster presented in the International Conference of Euro-Drying 2013, Paris, France. | Optimization and modeling of the enzymatically assisted aqueous extraction of gac fruit oil. In Proceedings of the 20th international congress of chemical and process engineering, (CHISA-20), August 2012, (abstract and oral presentation), Praha, Czech Republic. | Hội nghị quốc tế | Mai, H.C., Truong, V., Haut, B., & Debaste, F. |
6 | 2013 | In Proceedings of Euro-Drying 2013. | Tangential filtration of gac (Momordica cochinchinensis Spreng.) fruit oil for carotenoids concentration. In Proceedings of the 21th International Congress of Chemical and Process Engineering (CHISA-21), August 2014, (abstract and oral presentation), Praha, Czech Republic. | Hội nghị quốc tế | Mai, H. C., Truong, V., Haut, B., & Debaste, F. |
7 | 2013 | J Food Technol Biot 51(4): 488-499. ISSN 1330-9862 | Optimization of enzyme aided extraction of oil rich in carotenoids from gac fruit (Momordica cochinchinensis Spreng.). J Food Technol Biot 51(4): 488-499. | Tạp chí quốc tế | Mai HC, Truong V, Debaste F. |
8 | 2014 | In Proceedings of the 21th International Congress of Chemical and Process Engineering (CHISA-21), August 2014, (abstract and oral presentation), Praha, Czech Republic. | Study of the impact of semi-drying on the anti-oxidant content of gac-fruit. In Proceedings of the 19th International Congress of Chemical and Process Engineering (CHISA-19), August 2010, (abstract and oral presentation), Praha, Czech Republic. | Hội nghị quốc tế | Mai HC, V. Truong, F. Debaste, |
9 | 2014 | J Food Sci. In press | Carotenoids concentration of gac (Momordica cochinchinensis Spreng.) fruit oil using crossflow filtration technology. J Food Sci. In press. | Tạp chí quốc tế | Mai HC, Truong V, Debaste F. |
# | Thời gian | Tên đề tài | Tình trạng | Vai trò |
---|---|---|---|---|
1 | 2005 - 2006 | Master report. Bioproduits et Maîtrise des Procédés de Transformation: Biotechnologie, Montpellier II Unversity, Montpellier, France. Concentration de latex naturel d’hevéa par filtration membranaire. | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
2 | 2006 - 2010 | A member of the project CARD026/VIE05: Investigation and control of crack of rice on the rice field and after postharvest in Mekong Delta in Vietnam. Project manager: Associates Professor. Dr. Trương Vĩnh. | Đã nghiệm thu | |
3 | 2008 - 2014 | Contribution to the development of process for valorization of extraction from gac fruit (Momordica Cochinchinensis Spreng.) in Vietnam. | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
4 | 2008 - 2010 | DEA report. Transfers, Interfaces and Processes (TIPs), Chemical Engineering Unit, Université Libre de Bruxelles, Belgium. Etude de l'impact d'un demi- séchage sur les propriétés anti-oxydantes du fruit de gac (Momordica Cochinchinensis Spreng.). | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
5 | 2009 - 2010 | Scientific Research report in Nong Lam University. Study of application of cross flow filtration technology into tropical fruit juice processing. | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
6 | 2010 - 2012 | Project WBI- CMP 7 - B11: Studies and design of cross-flow filtration system for semi-industrial application in order to increase value of fruits in Vietnam. This equipment is used for lecture and research of application for industry. | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
7 | 2011 - 2012 | Scientific Research report in Nong Lam University HCMC. Study of carotenoid extraction from gac oil by cross flow filtration technology. Application in processing of functional food and cosmetic products | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
8 | 2012 - 2013 | Scientific Research report in Nong Lam University, HCMC. Study for process optimization of extraction and crystallization of carotenoids from gac fruit’s aril by a combination of enzymatic technology and cross-flow ultrafiltration technology, for application in food and functional food production”. | Đã nghiệm thu | Chủ nhiệm |
# | Ngoại ngữ | Nghe | Nói | Đọc | Viết |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tiếng Anh | Tốt | Tốt | Tốt | Tốt |
2 | Tiếng Pháp | Tốt | Tốt | Tốt | Tốt |