Họ tên | Lê Trung Thiên | ||
---|---|---|---|
Năm sinh | 1979 | Giới tính | Nam |
Học hàm | Năm được phong | ||
Học vị | Tiến sĩ | Năm đạt được | |
Công việc hiện nay | |||
Chức vụ hiện tại | |||
Đơn vị | Đại học Nông lâm TPHCM |
# | Năm tốt nghiệp | Nơi đào tạo | Chuyên ngành đào tạo |
---|---|---|---|
1 | 2002 | Đại học Bách khoa TPHCM | Hóa - Thực phẩm |
2 | 2006 | Đại học Ghent, Bỉ | Công nghệ Thực phẩm |
3 | 2012 | Đại học Ghent, Vương Quốc Bỉ | Công nghệ sinh học ứng dụng |
# | Thời gian công tác | Vị trí công tác | Nơi công tác | Lĩnh vực công tác |
---|---|---|---|---|
1 | 2002 - 2012 | Giảng viên | Đại học Nông lâm TPHCM | Công nghệ Thực phẩm |
2 | 2011 - 2012 | Thực tập viên | Công ty Electrawinds, Oostende, Belgium | Công nghệ Thực phẩm |
3 | 2012 - 2017 | Giảng viên, Trưởng bộ môn | Đại học Nông lâm TPHCM | Công nghệ Thực phẩm |
# | Năm | Nơi công bố | Tên công trình | Loại công trình | Tác giả |
---|---|---|---|---|---|
1 | 2007 | The Netherlands: Wageningen Academic Publishers. | Flow cytometry as a rapid tool for microbiological analysis in the food industry: potentials and restrictions. In A. van Amerongen, D. Barug & M. Lauwaars (Eds.), Rapid Methods for food and feed - Quality determination (pp. 85-101). | Tạp chí quốc tế | Ruyssen, T., Vlaemynck, G., Uyttendaele, M., Van Assche, P., & Le Trung, T. |
2 | 2008 | Conference proceeding: Conference on Food Science and Technology – Mekong Delta,20th-22nd March 2008, Can Tho University, Can Tho, Vietnam. | A comparison of composition and emulsifying properties of milk fat globule membrane enriched material (In Press). | Hội nghị quốc tế | Le, T.T., Ruyssen, T., Uyttendaele, M., Van Assche, P., & Dewettinck, K. |
3 | 2008 | International Dairy Journal, 18, 436–457. | Nutritional and technological aspects of milk fat globule membrane material | Tạp chí quốc tế | Dewettinck, K., Rombaut, R., Thienpont, N., Le, T. T., Messens, K., & Camp, J. V |
4 | 2009 | Boca Raton: CRC Press. | Processing means for milk fat fractionation and production of functional compounds. In M. Corredig (Ed.), Dairy-derived ingredients: Food and nutraceutical uses (pp. 68-101). | Sách chuyên khảo | Sichien, M., Thienpont, N., Fredrick, E., Le, T. T., Camp, J. V., & Dewettinck, K. |
5 | 2009 | Journal of Dairy Science | Effect of washing conditions on the recovery of milk fat globule membrane proteins during the isolation of milk fat globule membrane from milk | Tạp chí quốc tế | Le, T.T. et al |
6 | 2010 | Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58, 1755-1760. | Individual Phospholipid Classes from Iberian Pig Meat As Affected by Diet | Tạp chí quốc tế | Pérez-Palacios, T., Ruiz, J., Dewettinck, K.,Trung Le, T., & Antequera, T. |
7 | 2010 | Meat Science, 84, 431-436 | Muscle individual phospholipid classes throughout the processing of dry-cured ham: Influence of pre-cure freezing. | Tạp chí quốc tế | Pérez-Palacios, T., Ruiz, J., Dewettinck, K., Le, T. T., & Antequera, T. |
8 | 2011 | Journal of Agricultural and Food Chemistry | Improved solvent extraction procedure and high-performance liquid chromatography–evaporative light-scattering detector method for analysis of polar lipids from dairy materials | Tạp chí quốc tế | Le, T.T. et al |
9 | 2011 | International Dairy Journal | Physical properties and microstructure of yoghurt enriched with milk fat globule membrane material | Tạp chí quốc tế | Le, T.T. et al |
10 | 2011 | Proceeding: The second Conference on Food Science & Technology (Mekong Food 2), 10th – 12thNovember 2011, Can Tho, Vietnam. | Analysis and Applications of Milk Fat Globule Membrane Material (In Press). | Hội nghị quốc tế | Phan, T.T.Q, Asaduzzaman, Md., Le, T.T., Fredrick, E. & Dewettinck, K. |
11 | 2011 | Proceeding: The second Conference on Food Science & Technology (Mekong Food 2), 10th – 12thNovember 2011, Can Tho, Vietnam. | Assessment with a compact flow cytometer of live, injured and dead probiotic lactobacilli and bifidobacteria after subjecting to osmotic, freeze and heat stress. | Hội nghị quốc tế | Le, T. T., Van Camp, J., Devreese, B., Dewettinck, K. |
12 | 2011 | Cambridge: RSC Publishing. | Membrane Separations in Food Processing. In A. Proctor (Ed.), Alternatives to Conventional Food Processing (pp. 184-253). | Sách chuyên khảo | Dewettinck, K., & Le, T. T. |
13 | 2012 | Journal of Dairy Science | Stability of milk fat globule membrane proteins towards human enzymatic gastrointestinal digestion | Tạp chí quốc tế | Le, T.T. et al |
14 | 2012 | Tạp Chí Khoa Học và Phát Triển (J. Sci. & Devel.) 10: 779-791 | Những tính chất có lợi cho sức khỏe của các cấu phần từ màng cầu béo của sữa. | Tạp chí quốc gia | Lê Trung Thiên và Bùi Văn Miên. |
15 | 2013 | International Dairy Journal 32: 99-109 | Milk fat globule membrane glycoproteins prevent adhesion of the colonic microbiota and result in increased bacterial butyrate production. | Tạp chí quốc tế | Struijs, K., Van de Wiele, T., Le, T. T., Debyser, G., Dewettinck, K., Devreese, B., Van Camp, J. |
16 | 2013 | International Dairy Journal 29(2):99-106. | Composition and emulsifying properties of a milk fat globule membrane enriched material. | Tạp chí quốc tế | Phan, T. T. Q., M. Asaduzzaman, T. T. Le, E. Fredrick, P. Van der Meeren, and K. Dewettinck. |
17 | 2013 | International Dairy Journal | Distribution and isolation of milk fat globule membrane proteins during dairy processing as revealed by proteomic analysis | Tạp chí quốc tế | Le, T.T. et al |
18 | 2013 | Journal of Agricultural and Food Chemistry | Development of an offline Bi-dimensional HPLC method for analysis of stereospecific triacylglycerols of cocoa butter equivalents. | Tạp chí quốc tế | Kadivar, S., De Clercq, N., Nusantoro, B., Le, T. T., & Dewettinck, K. |
19 | 2014 | Journal of Food Research and Technology, 02,1-14 | Membrane Separations in Dairy Processing | Tạp chí quốc tế | Le, T.T., Cabaltica A.D. & Bui, V.M. |
20 | 2014 | Elsevier Science Publishers | Milk fat globule membrane material: isolation techniques, health-beneficial properties and potential applications. In Atta-ur-Rahman, FRS (Ed.), Bioactive Natural Products, Vol 41 | Tạp chí quốc tế | Le, T.T. et al |
21 | Journal of Dairy Science | Comparison of emulsifying properties of milk fat globule membrane materials isolated from different dairy by-products | Tạp chí quốc tế | Phan, T.T.Q, Le, T.T., van der Meeren, P., & Dewettinck, K. | |
22 | Food Science and Technology International | A comparison of composition and emulsifying properties of MFGM materials prepared from different dairy sources by microfiltration. | Tạp chí quốc tế | Miocinovic, J., Le, T. T., Fredrick, E., Van der Meeren, P., Pudja, P., & Dewettinck, K. |
# | Thời gian | Tên đề tài | Tình trạng | Vai trò |
---|---|---|---|---|
1 | 2012 - 2013 | Nghiên cứu xử lý và sấy huyết cá sấu thành bột làm nguyên liệu cho thực phẩm chức năng | Chủ nhiệm | |
2 | 2013 - 2013 | Xây dựng quy trình công nghệ sấy thanh long | Chủ nhiệm | |
3 | 2013 - 2014 | Xây dựng phương pháp phân tích cấu trúc fillet cá Tra và nghiên cứu sự tương quan giữa cấu trúc và các chỉ tiêu chất lượng khác của fillet | Chủ nhiệm | |
4 | 2014 - 2016 | Tăng cường năng lực nghiên cứu về lĩnh vực ứng dụng trái cây và phụ phẩm trái cây | Chủ nhiệm | |
5 | 2014 - 2016 | Nghiên cứu phát triển các sản phẩm thực phẩm giá trị gia tăng từ cá sấu | Chủ nhiệm |
# | Ngoại ngữ | Nghe | Nói | Đọc | Viết |
---|---|---|---|---|---|
1 | Tiếng Anh | Tốt | Tốt | Tốt | Tốt |